Placeholder image
De oprichters

"Er zit een vlammetje in men hart en dat is Brutus!”- Didi, maart 2018.


Placeholder image

Het idee om een studentenclub op te richten is ontstaan op de ASK-Stuwer go-kart race in maart 2018.

Op een druilerige lentedag, zagen we andere clubs hun cheer dansjes doen en dachten we “awel, dat ziet er tof uit, ma wij kunnen dat beter”.

Om zo’n activiteiten mee te mogen doen, heb je echter een club nodig.Wij, de oprichters (Syria, Jasper, Dieter en ook een klein beetje Tommetje), vonden echter geen club die 100% “ons" was.

Wij wilden vrienden verenigen onafhankelijk van hun richting, geslacht, politieke en culturele voorkeuren of campus. Een vereniging in de ruime zin van het woord dus. Met een glaasje brute in de hand (met dank aan Sportraad BC), bedachten we dan “Brutus”. Prachtig.

Ook vandaag nog is brute peche (officieel: brut de pêche) onze geliefde clubdrank.

Al lachend werd Syria aangeduid als Praeses, Jasper als Vice-praeses en Dieter als Cantor. Zonder besef dat Brutus echt opgericht zou worden.


Placeholder image


Placeholder image

Op de volgende avondjes uit werd meer en meer vorm gegeven aan het concept.
Dankzij Dieter kwamen we op onze vertrouwde roep "Er zit een vlammetje in men hart en dat is Brutus! Brutus, Brutus! Dat is leven!” en de rest is geschiedenis.

Tegen eind mei stond Brutus al grotendeels op poten en sloten wij ons contract met Café de Prof, waar wij eind juni ons eerste evenement hielden: een uitverkochte BBQ.
Ons eerste jaar heeft ons veel schachten, vrienden en nieuwe praesidiumleden opgeleverd. Veel gelachen, genoten, frustraties gehad en overwonnen, mooie banden gesmeed enzovoort.

Zo kon jaar twee goed van start gaan, met dank aan Amber, de tweede Praeses. Helaas heeft de pandemie wat roet in het eten gegooid en hebben we veel mooie activiteiten moeten cancellen. Nu staat jaar drie voor de deur.


Ik zelf kijk alvast heel erg uit naar het verdere verloop van “mijn” clubje. Ik hoop van harte om binnen 5 jaar trots op ons galabal te kunnen staan. Op nog veel mooie jaren!

Dixit, Syria (oprichtster)

Mede voor Jasper, Dieter (oprichters) Eervolle vermelding voor Tommetje